براساس یافتههای محققان، زهر زنبور عسل از فعالترین مواد آنتی بیوتیک است مهندس زهره تابعی، کارشاس صنایع غذایی در گفتوگو با خبرگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه خراسان، با بیان این مطلب افزود: تجزیه شیمیایی زهر زنبور عسل نشان میدهد که در آن اسید فرمیک، اسید کلریدریک، اسید ارتوفسفریک، هیستامین کولین تریپتوفن و گوگرد به وفور یافت میشود. این کارشناس صنایع غذایی در ادامه خاطر نشان کرد: خاکستر این ماده سرشار از مواد ازته، چربیهای فرار، مس و کلسیم میباشد. وی در خصوص خواص درمانی زهر زنبور عسل گفت: زهر، مانع انعقاد خون میشود. همچنین باعث گشاد شدن رگها میشود که در نتیجه فشار خون پائین میاید. مهندس تابعی تصریح کرد: زهر زنبور عسل با مکانیسمهای نامشخص سبب درمان برخی امراض نیز توصیه میشود. وی گفت: همچنین استفاده از این زهر، باعث درمان رماتیسم و التهاب مفاصل و پوست میشود و در درمان کامل سندرم رایتر و درمان پسوریازیمس و مالتیپل اسکلروزیس و استئو آرتریت موثر است. گفتنی است، زهر زنبور عسل آبگونهای شفاف با بوی مشخص عسل مزهای تلخ، گس و با چگالی ١٣١٣/١میباشد. از هر کلنی زنبور عسل یک گرم زهر خالص خشک شده به دست میآید و هر یک هزار زنبور قادر به تولید ٥٠ میلیگرم سم میباشند.